referenser och tidigare jobb

Referenser och tidigare uppdrag

Det roligaste i att samarbeta med företag, familjer eller organisationer är att få lära känna människorna bakom.

Under försommaren 2020 hade jag ett uppskattat samarbete med Röda Korset i Söderhamn. Jag gjorde broschyrer och filmer för deras kampanj Ett samtal om dagen, där de vill minska ensamheten bland de äldre i kommunen. 

 

"Jag jobbar gärna med Ida för att hon förstår vilket budskap som ska fram och kan på ett jättefint sätt komma nära människor för att fånga det rätta ögonblicket. Resultatet med filmerna för Röda korsets i Söderhamn visar med innerlighet vad medmänsklighet kan betyda i livet. Idas förmåga att skapa känsla med rätt tajming, omgivning, ljus och trygghet ger varje filmsekvens ett värde som förstärker budskapet. I broschyren för "Ett samtal om dagen" har Ida lyckats med stillbilderna och den informativa texten beskriva erbjudandet så att ingen kan betvivla dess relevans och äkthet. Tack Ida för ditt engagemang!"
Helena Torstensson
Designer

Jag gör då och då eventfotograferingar i Stockholm och Hälsingland.

"Ida har dokumenterat fester och tagit säljande bilder i våra och andras festvåningar. Hon har också fungerat som mingelfotograf på flera events, framför allt i Eric Ericsonhallen i Stockholm. Resultatet blir helt fantastiskt bra, varje gång. Vi och våra kunder är imponerade av hennes snabbhet, smidighet och skarpa öga för detaljer. Hon kan fånga stämningar och känslor, och får alla att slappna av när hon fotar. Vi kan varmt rekommendera Ida!"
Elin Dahlkvist Frid
Festarrangör, Evenue

En solig dag i maj fick vi äran att få bli fotograferade av Ida. Ida är en sprudlande glad tjej, full av idéer, vilket syns på variationen i våra bilder. Vi hade turen att kunna fota både inomhus och utomhus och bilderna speglar både glädje och romantik, samt lek och bus och såklart massor av kärlek. Vårt hem fylls nu av vackra bröllopsbilder, men även av kärleksfulla familjebilder, som vi fotade med Ida ett par år efter bröllopet.
Ann Tollefsen
Fotokund

länkar

Under våren 2020 skrev jag några texter för organisationen Företagarna om företag som drabbats hårt av coronakrisen:

Anna Lundbergs företag Kalas & Co och de andra företagen i Gallerian Nian i Gävle har stora problem med fastighetsägarens krav. Läs texten!

Hasse Johansson tvingades riva Nyköpings Bomässa innan de ens öppnat. Problemet var att de redan dragit på sig kostnaderna. Läs texten här!

 

En höstdag 2018 fotograferade jag Breda gatan i Färila, inför deras skivsläpp. Kolla in bilderna på deras hemsida!

 består av Kjell-Erik Eriksson, Emma Härdelin, Johanna Bölja Hertzberg och Ola Hertzberg.

 

Ida Frid Media Ringa 411
826 94 Norrala

ida@idafridmedia.se
070-567 57 61