Frid Media

reportage och film

 utgångspunkt Söderhamn – räckvidd Sverige.

Text, bilder och film - jag hjälper er

Jag tar foto-, skriv- och videouppdrag över stora delar av Sverige, med utgångspunkt Söderhamn, mellan Gävle och Hudiksvall, i Hälsingland.

Mediearbetare sedan 2003, då jag började som TV-fotograf och redigerare på SVT:s Rapport och Aktuellt i Stockholm. Jag fortsatte som TV-fotograf och redigerare på Aftonbladet och TV4 Nyheterna samt redigerade modedokumentärer på Barracuda innan jag flyttade upp till Hälsingland och började arbeta som multijournalist på helahalsingland.se.

Sedan januari 2020 frilansar jag på heltid.

Se några av mina tidigare arbeten här nedanför, och kontakta mig med er förfrågan!

Ida Frid

Ett samtal om dagen

Under försommaren 2020 samarbetade jag med Röda Korset i Söderhamn. Jag gjorde broschyrer och filmer för deras kampanj Ett samtal om dagen, där de vill minska ensamheten bland de äldre i kommunen. 

Filmerna ligger nu på Youtube och på Röda Korset Sveriges hemsidor.


"Jag jobbar gärna med Ida för att hon förstår vilket budskap som ska fram och kan på ett jättefint sätt komma nära människor för att fånga det rätta ögonblicket. Resultatet med filmerna för Röda korsets i Söderhamn visar med innerlighet vad medmänsklighet kan betyda i livet. Idas förmåga att skapa känsla med rätt tajming, omgivning, ljus och trygghet ger varje filmsekvens ett värde som förstärker budskapet. I broschyren för "Ett samtal om dagen" har Ida lyckats med stillbilderna och den informativa texten beskriva erbjudandet så att ingen kan betvivla dess relevans och äkthet. Tack Ida för ditt engagemang!"
Helena Torstensson
Röda Korset

Tidningen Hälsingland

På tidningenhalsingland.se finns många av mina senare reportage. 

i julnumret av #hälsingland träffade jag tomtesamlaren Per. Jag fotograferade sagolikt vacker och god jul- och nyårsmat för Lilla K inne på Mobackes trädgårdscenters amaryllisustställning och plåtade Roger inne på en fiskeodling.

 

Här kan du bläddra gratis i julnumret!

 

I oktobernumret av #Hälsingland träffade jag en revisionsbyrå och och fick råd till företagare i coronakrisen. Jag träffade också ett par som valt att göra ALLT för att lämna ett så litet klimatavtryck som möjligt. Jag gjorde ett riktigt stort bildrep från höstmarknaderna i Skärså och på Hälsinge Skaparstudio också, samt lite annat smått och gott.

 

här kan du bläddra gratis i oktobernumret!

 

I septembernumret fotograferade jag lyskvällen längs åstigen i Trönö. Jag uppmärksammade vår nya fantastiska handlare på ica trönö (jag är född i trönö så hjärtat klappar extra för denna lilla ort. Och inte minst, jag fotograferade en danskväll på kvarnen i Söderhamn. En ljuvlig kväll med så mycket värme och glädje i luften.

 

här kan du bläddra gratis i septembernumret! 

månadens föreningshjälte

Jag filmade och redigerade Månadens Föreningshjälte Juli 2020, Andreas Sonefors.
 
Andreas passion för bandy växte fram när hans pappa introducerade honom inför sporten. Sedan dess har han varit en dedikerad supporter för föreningen Bollnäs Bandy. Han älskar inte bara läktarlivet och supporterkulturen utan har även under åren skapat flera insamlingar till föreningen.
 

Företagarna

Under våren 2020 skrev jag några texter för organisationen Företagarna om företag som drabbats hårt av coronakrisen:

Anna Lundbergs företag Kalas & Co och de andra företagen i Gallerian Nian i Gävle har stora problem med fastighetsägarens krav. Läs texten här!

Hasse Johansson tvingades riva Nyköpings Bomässa innan de ens öppnat. Problemet var att de redan dragit på sig kostnaderna. Läs texten här!

Ida,
Frid Media Ringa 411
826 94 Norrala

ida@fridmedia.se
070-567 57 61